Våra mobiler är kära ägodelar som vi värdesätter väldigt mycket. Därför är det ganska konstigt att vi inte är mer rädda om dem. Ett mobilskal eller fodral är ett måste och att ladda mobilen på natten är ett stort misstag.

I den här artikeln kan man läsa om en kille som laddade sin Samsung-mobil över natten och nästa morgon vaknade han av att laddaren och mobilen hade börjat glöda. Laddaren och telefonen var glödheta och plasten på telefonen hade smält. Turligt nog började det aldrig brinna, men killen hade efter detta både en trasig laddare och mobiltelefon. Enligt de på Samsung finns det inte någon risk att en telefon fattar eld men de har haft problem med dessa telefoner som kan överhettas vid laddning.

Skaffa rätta skyddet

Just att den här typen av Samsung-modell går sönder på grund av överhettning, är inget som vi konsumenter kan göra något åt. Däremot finns en del andra saker vi kan göra för att undvika att våra mobiltelefoner skadas eller går sönder. Exempelvis är det oerhört smart att investera i ett skal eller fodral till mobiltelefonen. Då finns ingen risk att mobilen spricker eller krossas om du tappar den i marken. Mobilfodralet är även smart för att det kan rymma andra funktioner, som exempelvis en korthållare. Du kan köpa ett plånboksfodral till din iPhone, som både skyddar och fungerar som en plånbok. Förutom plånboksfodral finns även mobilskal som rengör och desinficerar mobilen och skal som kan omvandlas till en påse för hörlurarna.

Vid vattenskada

Mobiltelefonen behöver inte bara skyddas från hårda fall, utan även från vattenskador. Har man tappad mobilen i vatten eller har den blivit utsatt för kraftigt regn, är det viktigt att man stänger av den direkt, skriver DN. Om det är möjligt kan det vara bra att även plocka ut sim-kort och batteri. Sedan kan man börja torka av mobilen så gott det går och vända den upp och ned för att skaka vatten ur öppningar och uttag. Mobilen bör förbli avstängd under en dag så att den kan torka i fred.