Möjligheten att tjäna snabba pengar lockar de flesta. Att skaffa ett extra jobb via Internet är idag relativt enkelt. Via Internet har man tillgång till människor och företag värden över. Detta är individer och organisationer som behöver produkter och tjänster. Nedan går vi igenom tre möjligheter till att tjäna snabba pengar.

Fiverr

Fiverr är en marknadsplats där människor och företag erbjuder sina tjänster för 5 USD. Har du någon talang eller intresse? Då kan du tjäna pengar via denna sajten. Kanske har du en talang för grafisk design? Eller du kanske är en fena på att skapa videomaterial? Gillar att fota? Drömt av att agera röst skådespelare? Kan två språk och kan erbjuda översättning? Ja, då kan du tjäna pengar. Men 5 USD kanske är aptitretande nog? På Fiverr måste alla tjänster säljas till priset av 5 USD men möjligheten att lägga till tjänster finns. Så i praktiken kan man få betalt betydligt mer än 5 USD för sina tjänster. Man sätter själv gränserna. Till sist skall man inte glömma att många bäckar små gör en stor å. Så genom denna marknadsplats finns möjlighet att tjäna extra pengar och fördelen är att man kan komma igång på några minuter.

Sälj artiklar

E-handelsföretag och andra företag som är aktiva på Internet behöver många gånger mycket text material i marknadsföringssyfte. Detta tar tid att producera och tillhör eventuellt inte deras kärnverksamhet. Därmed är det inte helt ovanligt att företag väljer att outsourca delar av detta arbete. Vanligtvis kan man få betalt 0,3 – 1 krona per ord. Nivån baseras på om man kan fakturera via eget företag eller om företaget måste betala ut pengarna i form av lön (högre kostnad för dem). Men även också beroende på skribenten erfarenhet inom området och dess erfarenhet som skribent. Högt värdesatt för e-handelsföretag är kompetens inom sökoptimerade texter.

Betalda kundundersökningar

Vill man endast tjäna pengar på hobbynivå kan betala kundundersökningar vara svaret på hur man kan tjäna snabba pengar. Betalningsnivå per undersökning skiljer sig hos de olika undersökningsbolagen men vanligtvis kan man få 5-20 kr per undersökning. Detta blir efter ett par undersökningar lite pengar som kan tas ut och användas till något roligt.