Märkband för barnkläder

Märkband för barnkläder

Att märka all sina barns kläder med namn, kan kännas onödigt och tråkigt. Men hur ofta får inte föräldrar vänta på att barnen söker efter bortappade jackor, skor, vantar och tröjor? Alla föräldrar borde arbeta en vecka, eller åtminstone en dag, på ett dagis för att se vilka problem som uppstår, när kläderna inte är märkta med namn. Med så många barn på ett och samma ställe, är det förståeligt att kläderna slängs i en hög, blandas och försvinner. Att söka efter borttappade plagg är tidskrävande och stressande för barnen, dagispersonal och föräldrarna. Märkband är en billig och enkel lösning på problemet. Det spara både tid och pengar.

Var behövs märkband?

Det är inte bara på dagis som man har nytta av märkband. I takt med att barnen och kläderna blir att fler, blir det allt svårare att hålla reda på alla kläder som ligger runtomkring i huset. Märkbanden går givetvis också att använda på annat än kläder. Leksaker, skolmaterial, drickflaskor, ja allt mellan himmel och jord, kan märkas. Märkbanden finns i många olika färger och modeller, det gör att barnen lätt kan se vilka plagg och saker som är sitt eget. Barnen lär sig att ta ansvar och se efter sina prylar.

Hur sätter man fast märkband?

Ett enkelt och hållbart sätt att fästa märkband på kläderna, är att ta en namnlapp av tyg. Den går fästs snabbt på 10-15 sekunder med ett vanligt strykjärn. Märkbandet lossnar inte och bleknar inte heller bort av upprepade tvättningar. Namnlappen klara av 90 graders temperatur i både tvättmaskin och torktumlare. Dessutom tillverkas märkbanden av material som inte irriterar huden. Namnlapparna kan lätt fästas på alla typer av plagg, till exempel handskar, jeans, skjortor, mössor och till och med gummistövlar.

Ifall du tycker om att sticka och sy kläder till dina barn eller barnbarn, är märkband ett utmärkt sätt att lägg en lite personligare prägel på plaggen. Det finns ett väldigt brett utbud av märkband, och de olika möjligheterna när det gäller stylandet av dina kläder är oändligt många.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*