Saker att tänka på om dina barn ska på maskerad

Saker att tänka på om dina barn ska på maskerad

Om du vill anordna en verkligt annorlunda och uppskattad fest, kan en maskerad vara ett bra val, då de flesta gillar maskerader, trots det lilla extra arbete som de innebär för deltagarna, men trots detta går de flesta inte på maskerad så ofta som de förmodligen skulle vilja, då de flesta som anordnar en fest i Sverige idag inte ens tänker på en maskerad. Vill du att folk ska minnas din tillställning länge, är därför en maskerad absolut ett bra val, och detta behöver inte ens vara så svårt som en del tror!

Vill man, kan man nämligen anordna en maskerad helt utan något tema alls, dvs. en maskerad där alla får klä ut sig till precis vad de vill. Då anordnar du så klart maskeraden precis på samma sätt som vilken annan fest som helst, den enda skillnaden är att du ber alla gäster att klä ut sig, vilket förstås inte är så ansträngande för dig.

Enligt Allamaskeradkläder är det så att många som anordnar en maskerad vill att maskeraden ska ha ett tema av något slag, för att göra festen ännu mer annorlunda och intressant. Detta kan vara en utmärkt ide, om du inte har något emot att få lite mer uppgifter själv. Satsar du på ett tema för maskeraden, t.ex. ett visst decennium, ett visst land eller liknande, är det nämligen bra om allt på festen, från mat till dryck, dekorationer och inbjudningar, på något sätt reflekterar detta. Då blir nämligen effekten av temat än mer tydlig, och detta brukar uppskattas väldigt mycket. Å andra sidan innebär det att du själv behöver ha lite mer idéer och framförhållning gällande vad som ska serveras, hur du vill dekorera festlokalen och så vidare, och detta är förstås inte något som alla som anordnar en maskerad vill.

Låt dock inte det faktum att du kanske inte har så många idéer gällande teman för maskerader stoppa dig från att anordna en maskerad med ett tema, om det är så att du skulle vilja göra detta. Det finns nämligen massvis med inspiration att hitta gällande detta på nätet, på inspirationssajter som t.ex. Pinterest, men du kan även hitta mycket användbart via vanliga sökmotorer. Tar du dig bara tiden att leta lite efter inspiration, kommer du inte att ha några problem alls med att hitta ett bra tema!

Billigamaskeradkläder poängterar att om du väljer att ha ett tema för maskeraden är det förstås viktigt att du själv följer temat med din utklädnad, det verkar väldigt konstigt annars. Försök dock se till så att temat är ganska ”stort”, så att det är lätt för alla att leva sig in i temat och hitta passande utklädnader mm., annars kommer ditt tema inte alls att bli särskilt uppskattat, vilket ju vore synd…

Du bör vidare inte utesluta gäster som inte vill klä ut sig eller följa temat eller liknande, för det viktigaste på en fest är ju trots allt att många kommer och har roligt, men försök i den mån det går att uppmuntra gästerna att följa temat. Ju fler som klär ut sig, desto roligare brukar ju nämligen en maskerad bli!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*