Vilken typ av blommor passar bäst för en begravning?

Vilken typ av blommor passar bäst för en begravning?

När man mister en partner, förälder, familjemedlem eller vän så är det givetvis inte så lätt att tänka på det där med blommor till begravningen. Under en period som kan kännas förvirrande och märklig så måste man dock beakta hur begravningen ska se ut och begravningsblommor är en viktig del av ceremonin. Om du inte alls orkar med att tänka igenom blomvalet så kan du förstås be en blomsterhandel om hjälp med detta, men många upplever att lite eftertanke faktiskt gör det lättare att se hur begravningen kan bli till en vacker stund där man hedrar och minns den som gått bort.

Det otänkbara

Att ett barn ska gå bort före sina föräldrar är knappast något man vill tänka på, men ibland så händer det otänkbara och då kan det vara fint att välja blommor som speglar den oskuldsfulla tid som ju barndomen Att ett barn ska gå bort före sina föräldrar är knappast något man vill tänka på, men ibland så händer det otänkbara och då kan det vara fint att välja blommor som speglar den oskuldsfulla tid som ju barndomen är. Vitt är ett givet val, men man kan välja fritt bland många olika typer av blomster som svärdsliljor och rosor utifrån den känsla som man har i sitt eget hjärta. I kombinationer med gröna blad så får man även ett intryck av lekfullhet och energi som berör på rätt sätt vid den här typen av begravningar. Blomsterhandlare som jobbar med begravningsblommor kan visa bilder på tidigare arrangemang. Ta en titt på dessa och välj det som känns vackert, lekfullt, och stämningsfullt. Blommortillbegravning.se är en bra sida som tillhandahåller detta.

Tillbakalutat och diskret

Ett mycket smakfullt val som många eftersöker är krysantemum i olika nyanser och då ofta i vitt. Vitt står ju för universella värden som fred, vördnad och sanning och därför så är det en färg som passar så väl vid alla typer av begravningar. Krysantemum kan också fås i varianter med två färger och de fungerar väl för många typer av arrangemang som kransar och kistdekoration där man vill kombinera olika blommor och färgnyanser.

Den klassiska rosen

Rosor ingår förstås ofta i blomsterdekorationer för begravningar och det beror på att denna blomma har en så elegant och kännbar effekt. Rosen kan symbolisera kärlek och passion men även mod. Man klär ofta kistor i rosor och dessa ger en känsla av att det finns hopp bortom sorgen vilket är fint och väldigt passande oavsett vem det är som man tar farväl av. Det är vanligt att välja röda rosor, men rosa och gula varianter kan också vara ett bra val om man vill ge en mer flickaktig och mjuk känsla vid begravningsceremonin.

Blommor som håller länge

Om man ska se på det hela på ett praktiskt sätt så är liljor helt klart den typ av blomma som man bör se närmre på. Liljor finns i många olika färger och nyanser och de vissnar inte så snabbt. Liljorna brukar finnas tillgängliga året om och därför används de ofta för att förbereda kransar och andra typer av blomsterarrangemang för begravningar. De är vanligtvis inte så dyra vilket gör dem till ett utmärkt val då man behöver lite mer för dekoration av kistor och i lokalen där man samlas för minnestunden.

Exotiska val

Det finns förstås begravningar som kräver lite mer än normen och kanske ett annorlunda formspråk. I Sverige så finns det ju idag många olika kulturer och traditioner vilket blomsterbutiker är väl medvetna om. Exotiska blommor finns i enlighet med den säsong som råder, och en bra blomsterbutik ska ha en god blandning av begravningsblommor som gör det möjligt att utforma dekorationer i enlighet med de önskemål man har och den budget som gäller. Vitt, rött, rosa, grönt, gult, och lila är bara några exempel på färger som på ett smakfullt sätt kan arrangeras för att ge precis rätt sinnesbild till en stund som man aldrig någonsin kommer att glömma.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*